4ος γύρος: 1ο Διεθνές Κλειστό Νόρμας GM & IM και 1ο Διεθνές Όπεν ΣΟ Θωμάς Γεωργίου 2017


Πολύ μαχητικό είναι το 1ο Διεθνές Κλειστό Νόρμας GM & IM με τις περισσότερες παρτίδες να καταλήγουν σε αποφασιστικό αποτέλεσμα αλλά και οι ισοπαλίες ακόμη, οι περισσότερες, να προκύπτουν μετά από πολύωρο παιχνίδι. Στον χτεσινό 4ο γύρο ο Κοτρωνιάς κέρδισε με τα μαύρα τον Δ. Λουτραγώτη σε ένα δύσκολο φινάλε όπου εκμεταλλεύτηκε μια μικρή πίεση που είχε στη θέση. Ο Πετρόβ κέρδισε με τα λευκά τον Καπνίση, ο Σπασόβ επίσης με τα λευκά τον Κετσουριάνι. Ισόπαλη έληξε η παρτίδα Μήτσης – Κρ. Γκεοργκίεβ (ο νεαρός σκακιστής του ΣΟ Θωμάς Γεωργίου έχει 2β/4αγ. και έχει ελπίδες για νόρμα ΙΜ) καθώς και η παρτίδα Μουτούσης – Νικολαϊδης. Το σημερινό πρόγραμμα του 5ου γύρου: Κρ. Γκεοργκίεβ – Σπάσοβ, Κοτρωνιάς – Μήτσης, Νικολαϊδης – Δ. Λουτραγώτης, Καπνίσης – Μουτούσης, Κετσουριάνι – Πετρόβ.
Το λινκ των chess-results εδώ

Στο 1ο Διεθνές Όπεν ΣΟ Θωμάς Γεωργίου, στον 4ο γύρο, Ιβάνοβ και Κουζουχάροβ έφεραν ισοπαλία και έχουν 3.5β/4αγ. Στην κορυφή τους έφτασε ο Νικόλοβ που κέρδισε λευκός τον Σταθόπουλο καθώς και ο Κοτρώτσος που νίκησε, λευκός, τον Ρούση. Άλλα αποτελέσματα στα πρώτα τραπέζια: Π. Λουτραγώτης – Γκαλούνοβα 0.5-0.5, Δόρφανης – Κασιούμης 0.5-0.5, Πελεντάκης – Κορνιώτης 0.5-0.5 (και στις τρεις αυτές παρτίδες υπήρχε αρκετή διαφορά έλο μεταξύ των αντιπάλων και η ισοπαλία θεωρείται επιτυχία για τον θεωρητικά ασθενέστερο παίκτη), Μ. Γρηγοριάδης – Σίδερης 1-0, Παπαδημητρίου – Διαμαντόπουλος 1-0, Ιατρού – Δεληθανάσης 0-1, Τζιαλλήλας – Κοεράντ 1-0. Στον σημερινό 5ο γύρο στα δύο πρώτα τραπέζια παίζουν: Ιβάνοβ – Νικόλοβ, Κοζουχάροβ – Κοτρώτσος.
Το λινκ των chess-results εδώ

Ο σημερινός 5ος γύρος και για τα δύο τουρνουά αρχίζει στις 5.30 μ.μ. Αύριο Σάββατο, 9 Σεπτεμβρίου, θα παιχτούν δύο γύροι, ο 6ος με ώρα έναρξης 10.30 το πρωί και ο 7ος στις 6 το απόγευμα.

Παρτίδες από το κλειστό τουρνουά νόρμας GM&IM (το αρχείο pgn εδώ)

Παρτίδες από το διεθνές όπεν (το αρχείο pgn εδώ)

[huge_it_gallery id=”41″]