1ο Όπεν Τουρνουά στη μνήμη Αχιλλέα Μητσάκου – Αποτελέσματα

 

 

 

 

Ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου 15 Δεκεμβρίου το 1ο Όπεν Τουρνουά στη μνήμη Αχιλλέα Μητσάκου. Νικήτρια του τουρνουά αναδείχθηκε η 12χρονη Παναγιώτα Κιούση που έκανε την έκπληξη και επικράτησε έναντι των αντιπάλων της, μόνη στην πρώτη θέση της τελικής κατάταξης με 6 θαθμούς σε 7 αγώνες. Στη δεύτερη θέση ισοβάθμησαν 3 σκακιστές με 5.5 βαθμούς και μετά την άρση της ισοβαθμίας δεύτερος είναι ο Δημήτρης Βαζελάκης , τρίτος ο Βασίλης Γιορντός και τέταρτος ο Κώστας Ιγνατιάδης.

Πρώτη γυναίκα η Φιλίππα Χατζηιωαννίδη με 5 βαθμούς, πρώτος με έλο κάτω από 1700 ο Νίκος Στούνος με 5 βαθμούς, πρώτος βετεράνος ο Σπύρος Ιλαντζής με 5 βαθμούς, πρώτος έφηβος ο Βασίλης Φράγκος με 4.5 βαθμούς και πρώτη νεάνιδα η Μαρία – Ιωάννα Λεμονή με 4.5 βαθμούς.

Στην τελετή λήξης παρευρέθηκε η κυρία Ντία Μητσάκου, σύζυγος του Αχιλλέα Μητσάκου, και έκανε τις απονομές των επάθλων στους νικητές. Τρεις μήνες ακριβώς έχουν περάσει από τις 15 Σεπτεμβρίου,  τη μέρα που ο πρώην πρόεδρος του ΣΟ Θωμάς Γεωργίου, έφυγε από τη ζωή. Θα τον θυμόμαστε για πάντα, για την προσφορά του στο σύλλογό μας και σε όλη τη σκακιστική κοινότητα.