Το τουρνουά μπλιτς στη μνήμη του Αχιλλέα Μητσάκου έγινε χθες Κυριακή 22 Οτωβρίου 2023

Το τουρνουά μπλιτς στη μνήμη του Αχιλλέα Μητσάκου έγινε χθες Κυριακή 22 Οτωβρίου 2023

Πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 22 Οκτωβρίου, στο Chess Square, το τουρνουά μπλιτς στη μνήμη του Αχιλλέα Μητσάκου, πρώην προέδρου του ΣΟ Θωμάς Γεωργίου. Ήταν μια εξαιρετική βραδιά στο χώρο που εκείνος δημιούργησε, με ζωντανή τη θύμηση του Αχιλλέα  για όσους τον γνώριζαν, όπως και για τους νεότερους που δεν τον είχαν συναντήσει και ήρθαν να τον τιμήσουν με την παρουσία τους.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η σύζυγος του Αχιλλέα, η κυρία Ντία Μητσάκου, η κόρη του Ζωή, ο αγαπημένος δάσκαλος, σκακιστής και παράγοντας του σκακιού, μετρ Νίκος Ορνιθόπουλος, ο πρόεδρος του ΣΟ Θωμάς Γεωργίου Ηλίας Πατρινός, ο πρόεδρος του ΣΟ Αμπελοκήπων Γιάννης Φροσινός, ο αντιπρόεδρος του ΣΟ Θωμάς Γεωργίου, Γιώργος Νικολόπουλος, ο πολυπρωταθλητής Ελλάδας γκρανμέτρ Βασίλης Κοτρωνιάς και άλλοι ισχυροί σκακιστές, παλαιότεροι και νέοι με πολλές διακρίσεις.

Με ιδιαίτερη συγκίνηση, μίλησε ο Νίκος Ορνιθόπουλος για την προσφορά του «Μεγάλου» Μητσάκου, από τα παλιά χρόνια, στην Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία και την αγάπη του για το άθλημα. Ο Γιάννης Φροσινός και ο Ηλίας Πατρινός, αναφέρθηκαν με τα καλύτερα λόγια στην πολύχρονη συνεργασία τους με τον πρώην πρόεδρο του ΣΟ Θωμάς Γεωργίου και στην αμέριστη βοήθειά του στα δύο σωματεία μας. Επίσης, μίλησαν για τη στήριξη και την αγάπη του στους νέους σκακιστές και για την ίδρυση του Chess Square με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη και διάδοση του σκακιού.

 Στο αγωνιστικό μέρος, πρώτος νικητής αναδείχθηκε ο Βασίλης Κοτρωνιάς με 8 βαθμούς σε 9 αγώνες. Δεύτερος νικητής είναι ο Ευάγγελος Πατρελάκης με 7.5 βαθμούς. Στην τρίτη θέση ισοβάθμησαν δύο σκακιστές με 7 βαθμούς και μετά την άρση της ισοβαθμίας, τρίτος νικητής είναι ο Γρηγόρης Δρακουλάκος και τέταρτος νικητής ο Γιάννης Εργαζάκης. Στην κατηγορία με έλο κάτω από 1900, νικητής είναι ο Νίκος Κοντός με 6.5 βαθμούς. Στο τουρνουά συμμετείχαν συνολικά 51 σκακιστές. Στον σύνδεσμο Chessresults  ΕΔΩ θα δείτε την τελική κατάταξη και βαθμολογία. Διαιτητής των αγώνων ήταν ο Πάρις Νικολαΐδης.

 Τις απονομές στους νικητές έκαναν ο Ηλίας Πατρινός και ο Γιάννης Φρόσινος. Στο τέλος της εκδήλωσης ο Βασίλης Κοτρωνιάς εξέφρασε την απεριόριστη εκτίμηση και την αγάπη του για τον Αχιλλέα. Αφιέρωσε το κύπελλο του νικητή σε εκείνον προσφέροντάς το στον σύλλογο εις ανάμνηση της όμορφης εκδήλωσης και τον ευχαριστούμε πολύ γι αυτό.  

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως την οικογένεια Μητσάκου για την προσφορά των επάθλων στους νικητές.

Ευχαριστούμε πολύ και όλους εσάς που ήρθατε και λάβατε μέρος στη διοργάνωση.