Πρωτοχρονιάτικο Όπεν Chess Square “Αχιλλέας Μητσάκος” 2020 (9ος γύρος – Απονομές )

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες βράδυ το Πρωτοχρονιάτικο Όπεν Chess Square ” Αχιλλέας Μητσάκος ” 2020. Στο τουρνουά συμμετείχαν 75 σκακιστές και σκακίστριες που τίμησαν με την παρουσία τους τη μνήμη του πρώην Προέδρου του ΣΟ Θωμάς Γεωργίου. Το όραμα του Αχιλλέα Μητσάκου, θα μας εμπνέει πάντα και θα μας καθοδηγεί να πραγματοποιούμε νέες δράσεις και σκακιστικές διοργανώσεις για τη σκακιστική κοινότητα στο χώρο που εκείνος δημιούργησε. Το τουρνουά ξεκίνησε τη Πρωτοχρονιά και διεξαγόταν για 8 μέρες καθημερινά από τις 6 το απόγευμα έως αργά το βράδυ. Αθλητές κάθε ηλικίας και δυναμικότητας έπαιξαν και φέτος και αναμετρήθηκαν με μαχητικότητα. Οι νέοι παίκτες με στόχο την εμπειρία, οι πιο ισχυροί για την κατάκτηση μιας θέσης στα έπαθλα της γενικής κατάταξης και των ειδικών κατηγοριών.

Πρώτος νικητής αναδείχθηκε ο  Αλέξανδρος Παπασημακόπουλος με 7.5 βαθμούς σε 9 αγώνες. Στη δεύτερη θέση ισοβάθμησαν 2 σκακιστές με 7 βαθμούς και μετά την άρση της ισοβαθμίας, δεύτερος νικητής είναι ο Γιώργος Φινοκαλιώτης και τρίτος νικητής ο Σπύρος Νικολάου. Πρώτη γυναίκα είναι, η Μπέττυ – Άννα Στρατή με 6 βαθμούς. Πρώτος βετεράνος, ο Λουκάς Παπαδημητρίου με 6.5 β. Στην κατηγορία με έλο κάτω από 2000 ισοβάθμησαν τρεις σκακιστές με 6.5 β, και μετά την άρση της ισοβαθμίας πρώτος νικητής είναι, ο Αρτιομ Αντωνιάδης, δεύτερος, ο Γιώργος Πούλος και τρίτος, ο Αναστάσης Κούκας. Στην κατηγορία με έλο κάτω από 1700, πρώτος νικητής είναι ο Βασίλης Σιδηρόπουλος με 6.5 β. Πρώτος έφηβος κάτω από 18 ετών o Νίκος Πούπαλος με 5.5 β, πρώτος  Κ 16, ο Ζωρζ Σουκαριέ με 5β, πρώτος  Κ14, ο Νίκος Σπυράτος με 5.5 β, πρώτος  Κ12 ο Εμμανουήλ Αμίρης με 5.5 β, πρώτος  Κ10 Δημήτρης Παπαϊωάννου με 6 β, και πρώτος  Κ8, ο Παναγιώτης Καναβός με 3 β.

Στο σύνδεσμο Chess results ΕΔΩ  θα δείτε όλα τα αποτελέματα την τελική κατάταξη και βαθμολογία.

Τους αγώνες διαιτήτευσε άψογα για άλλη μια φορά, ο Πάρις Νικολαϊδης. Ευχαριστούμε πολύ τον συγγραφέα και προπονητή σκακιού, Νίκο Καμπάνη που παρευρέθηκε στην τελετή λήξης και έκανε τις απονομές στους νικητές. Ευχαριστούμε πολύ και όλους εσάς για τη συμμετοχή στο τουρνουά καθώς και τους θεατές που παρακολουθούσαν καθημερινά την εξέλιξη των αγώνων. Ευχόμαστε το 2020 να φέρει σε όλους σκακιστικές επιτυχίες και σας περιμένουμε στις επόμενες διοργανώσεις μας που αρχίζουν τις επόμενες μέρες – το 16ο όπεν “Τριαντάφυλλος Σιαπέρας”,  το Σάββατο 11 Ιανουαρίου και το 175ο όπεν Αμπελοκήπων, την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου.