Ο Γιάννης Σταματόπουλος έφυγε από τη ζωή

Η σκακιστική οικογένεια του ΣΟ Αμπελοκήπων και του ΣΟ Θωμάς Γεωργίου εκφράζει την οδύνη της για τον θάνατο του Γιάννη Σταματόπουλου. Ο Γιάννης υπήρξε βασικός συντελεστής των επιτυχιών του ΣΟ Αμπελοκήπων σε διάστημα τριών δεκαετιών, ενώ επί σειρά ετών διετέλεσε και πρόεδρος του συλλόγου. Κατείχε τον τίτλο του Ομοσπονδιακού Μετρ, ήταν ένας από τους ισχυρούς σκακιστές της γενιάς του με συμμετοχές σε τελικά πρωταθλήματος Ελλάδας ενώ διετέλεσε επίσης προπονητής στις εθνικές ομάδες εφήβων και προεφήβων. Στα πρόσφατα χρόνια και μέχρι τέλους, αγωνιζόταν με την ομάδα του ΣΟ Θωμάς Γεωργίου – συντελώντας αποφασιστικά σε αγωνιστικές διακρίσεις του συλλόγου.

Η προπονητική του ζωή στο σκάκι υπήρξε ασύγκριτο υπόδειγμα εργατικότητας, υπευθυνότητας, αθλητικού και ανθρώπινου ήθους και κυρίως: αγάπης και άδολου ενδιαφέροντος για τους μαθητές του. Και επεκτείνεται πολύ πέρα από τα όρια του ΣΟΑ. Την ίδια αγάπη και εμπιστοσύνη είχαν και οι διδασκόμενοι που πάντα με απεριόριστη εκτίμηση τον αποκαλούσαν “δάσκαλο” όσα χρόνια και να είχαν περάσει. Ήταν ένας σεμνός άνθρωπος αλλά η προσφώνηση αυτή ήταν το δίκαιο καμάρι του.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα Τρίτη, ώρα 2 μ.μ., στο νεκροταφείο Χαλανδρίου. Θερμά συλλυπητήρια στα δυο παιδιά του και στους οικείους του.