Η διάλεξη του Κοτρωνιά για την Ινδική του Βασιλιά

Το απόγευμα της Κυριακής 16 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η διάλεξη του Βασίλη Κοτρωνιά για την ινδική του βασιλιά και ήταν η η τρίτη διάλεξη του ισχυρού γκρανμέτρ και σκακιστή του ΣΟ Θωμάς Γεωργίου, από ένα νέο κύκλο διαλέξεων που έχει προγραμματιστεί για την περίοδο 2018-2019 στο Chess Square και ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο.                                                                                                                                     

Στην παρουσιάση που κράτησε τρεις ολόκληρες ώρες, ο Βασίλης ανέπτυξε το ρεπερτόριο με τα μαύρα στην ινδική του βασιλιά, βασισμένο στην κίνηση Ιβ8-δ7 εναντίον του κλασικού συστήματος & του συστήματος με φιανκέτο. Μας παρουσίασε πρόσφατες αναλύσεις, με έμφαση στις  ιδέες για εκμετάλλευση των αδυναμιών, με αρκετές εντυπωσιακές θυσίες κομματιών και στρατηγικά στοιχεία των θέσεων που προκύπτουν στις συγκεκριμένες βαριάντες. Μεταξύ των άλλων, ανέλυσε δικές του παρτίδες, όπως την παρτίδα με τον Κροάτη Μαρτίνοβιτς που παίχτηκε στο τουρνουά του Ζάγκρεμπ και έληξε ισόπαλη, αφού οδηγήθηκε σε ένα πολύ διδακτικό φινάλε.  

Ευχαριστούμε πολύ τον Βασίλη, που και αυτή τη φορά ανέπτυξε ένα πολύ δυναμικό και δημοφιλές άνοιγμα με τα μαύρα και για την εξαιρετική δουλειά με το πλούσιο υλικό των 47 σελίδων που μάς προσέφερε. Αναμένουμε την επόμενη παρουσίαση!


.