Έγινε η κοπή πίτας την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024

Έγινε η κοπή πίτας την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την κοπή πίτας στο εντευκτήριό μας Chess Square, το απόγευμα τη Κυριακής 18 Φεβρουαρίου 2024. Παρευρέθηκαν μικροί και μεγάλοι, σκακιστές των δύο σωματείων και φίλοι που αντάλλαξαν ευχές, έπαιξαν σκάκι, ανέλυσαν παρτίδες και συζήτησαν για την αγωνιστικό πρόγραμμα της νέας χρονιάς. Ο πρόεδρος του ΣΟ Αμπελοκήπων, Γιάννης Φροσινός και ο πρόεδρος του ΣΟ Θωμάς Γεωργίου, Ηλίας Πατρινός με ένα σύντομο χαιρετισμό ευχήθηκαν σε όλους επιτυχίες για το 2024 και στη συνέχεια έκαναν τις βραβεύσεις αθλητριών και αθλητών μας για την προσφορά τους στα σωματεία μας.

Ακολουθούν σύντομα βιογραφικά των αθλητριών και αθλητών μας που βραβεύτηκαν:

Η Αθηνά Λιβανοπούλου, ξεκίνησε το σκάκι τον Οκτώβρη του 2008. Το πρόσωπο που την έφερε σε επαφή με το άθλημα ήταν ο σκακιστής του ΣΟ Θωμάς Γεωργίου Δημήτρης Ντόβας, ο οποίος την βοηθάει και την στηρίζει μέχρι τώρα. Οι επιτυχίες της άρχισαν από τον πρώτο χρόνο που κατέβηκε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα σκακιού τυφλών. Πήρε το χάλκινο μετάλλιο στις γυναίκες, με προπονήτρια την Έφη Γεωργοπούλου. Την επόμενη χρονιά, γράφτηκε στον σύλλογο Θωμάς Γεωργίου, όπου άρχισε να παίζει στα τουρνουά, και στα κύπελλα με την ομάδα. Παράλληλα, την ίδια περίοδο, ξεκίνησε προπονήσεις με τον αείμνηστο Γιάννη Σταματόπουλο, στον οποίο οφείλει πάρα πολλά για τις επιτυχίες της. Μια σημαντική εμπειρία στην ζωή της, ήταν η συμμετοχή της στο ατομικό παγκόσμιο
πρωτάθλημα σκακιού τυφλών το 2015 στην Κατερίνη. Οι επιτυχίες της συνεχίζονται μέχρι τώρα. Έχει βγει 6 φορές πρωταθλήτρια γυναικών στο πανελλήνιο πρωτάθλημα σκακιού τυφλών, με την τελευταία της επιτυχία, στο φετινό, τον Σεπτέμβρη του 2023. Όνειρο και φιλοδοξία της στο φετινό πανελλήνιο είναι, να κατακτήσει μια από τις πρώτες θέσεις στην γενική κατάταξη, που οδηγούν στην εθνική ομάδα.

Η Ναταλία Λιαροκάπη, έμαθε σκάκι σε πολύ μικρή ηλικία από τον πατέρα της που είναι και εκείνος ενεργός σκακιστής και μέλος του ΣΟΑ και παρακολουθούσε μαθήματα στο κτήριο της Κολχίδος από τον Γιάννη Φροσινό και τον Γιάννη Σταματόπουλο. Αποτελεί μέλος του συλλόγου εδώ και περίπου 30 χρόνια και συμμετέχει σε ομαδικούς αγώνες, στη γυναικεία σκακιέρα, γνωρίζοντας σημαντικές επιτυχίες όπως ή άνοδος της ομάδας στη Β΄ Εθνική Κατηγορία. Διακρίνεται για το πάθος της, τη μαχητικότητα και το ομαδικό πνεύμα δίνοντας πάντα τον καλύτερό της εαυτό για την επιτυχία της ομάδας.

Ο Λουκάς Παπαδημητρίου έμαθε σκάκι στην ηλικία των 6 ετών αλλά άρχισε να σχολείται στα 16 με δάσκαλο τον Λάζαρο Βυζαντιάδη. Βγήκε στην τηλεόραση ως «σκακιστικό ταλέντο» στα 17 αλλά αργότερα άφησε το σκάκι λόγω σπουδών και επαγγελματικών υποχρεώσεων. Από τα φοιτητικά του χρόνια έπαιζε στη Γερμανία και συνέχισε στην Ελλάδα στον Ο.Φ.Ν. Ιωνίας όπου έπαιζε μέχρι το 2021 και έφτασε ως υψηλότερο έλο το 2265. Τότε πήρε μεταγραφή στον ΣΟΑ όπου έχει διατελέσει πολλά χρόνια αργηγός της ομάδας και έχει παραδώσει τις γνώσεις του σε πολλά παιδιά του συλλόγου. Επίσης, έχει σημειώσει πολλές επιτυχίες, συμμετέχοντας σε διεθνείς διοργανώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ο Αναστάσιος Παπαχριστούδης έμαθε σκάκι σε ηλικία 12 ετών. Συμμετείχε σε τουρνουά πρώτη φορά σε ηλικία 15 ετών στην τότε ΠΑΣ-ΔΕΗ στη Θεσσαλονίκη. Πρώτος σύλλογός του ήταν ο Επίκουρος Πολίχνης με τον οποίο έπαιξε δύο φορές στο διασυλλογικό πρωτάθλημα Β΄ Εθνικής στον βόρειο τομέα. Στην ηλικία των 17 ετών βγήκε δεύτερος σε τουρνουά της ΕΣΘ. Κατόπιν, από το 2000 αφού ήρθε στην Αθήνα έπαιξε μέχρι το 2003 στον Α.Ο.Ν. Ψυχικού, οπότε και μετεγράφηκε στον ΣΟ Θωμάς Γεωργίου. Σε αυτά τα 20 και πλέον χρόνια έχει συμμετάσχει σε όλους τους αγώνες του ΣΟ Θωμάς Γεωργίου από την Α΄ Τοπική μέχρι την Α΄ Εθνική το 2018 αλλά και σε τελικούς final 4 κυπέλλου Αττικής και final 4 κυπέλλου Ελλάδος.

Μετά τις βραβεύσεις έγινε από τους δύο προέδρους η κοπή της πίτας που είχε δύο φλουριά και δώρα από το κατάστημα Que Sera, Αμαλιάδος 8. Οι δύο τυχεροί, ο Μάρκος Μαστιχιάδης και ο Γιάννης Καλαμίτσης, κέρδισαν επιπλέον μια συμμετοχή σε όποιο από τα εβδομαδιαία μας τουρνουά επιθυμούν.

Ευχαριστούμε όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους στην εκδήλωση και ευχόμαστε το 2024 να είναι για όλους μια Καλή Δημιουργική Χρονιά!