9ος (τελευταίος) γύρος: 1ο Διεθνές Κλειστό Νόρμας GM & IM και 1ο Διεθνές Όπεν ΣΟ Θωμάς Γεωργίου 2017

Με πολύ μεγάλη επιτυχία και με τα ευνοϊκότερα σχόλια των συμμετεχόντων και των θεατών για τους αγώνες έληξαν χτες το βράδυ οι πρώτες διεθνείς διοργανώσεις που έγιναν στο εντευκτήριο Chess Square κατά τη διάρκεια της τρίχρονης λειτουργίας του. Στη φωτογραφία από την απονομή, ο νικητής του κλειστού τουρνουά gm Κοτρωνιάς και ο τρίτος, gm Σπάσοβ, ο πρόεδρος του ΣΟ Θωμάς Γεωργίου και διευθυντής των αγώνων Αχιλλέας Μητσάκος και ο πρόεδρος του ΣΟ Αμπελοκήπων Γιάννης Φροσινός.

* Στον 9ο (τελευταίο) γύρο του 1ου Κλειστού Τουρνουά Νόρμας GM & IM τα αποτελέσματα που σημειώθηκαν ήταν: Πετρόβ – Μήτσης 0.5-0.5 (με το αποτέλεσμα αυτό ο Γιώργος Μήτσης επισφράγισε μια εξαιρετική πορεία στο τουρνουά και σημείωσε την πρώτη του νόρμα διεθνούς μετρ!), Καπνίσης – Κοτρωνιάς 0-1 (η παρτίδα με απόφαση του οργανωτή είχε παιχτεί σε προηγούμενη μέρα λόγω της συμμετοχής του Καπνίση σε κλειστό διεθνές στα Ανώγεια που άρχιζε χτες), Νικολαϊδης – Σπάσοβ 0.5-0.5, Κετσουριάνι – Κρ. Γκεοργκίεβ 0.5-0.5, Μουτούσης – Δ. Λουτραγώτης 1-0.

Νικητής του τουρνουά ήταν ο έλληνας gm Βασίλης Κοτρωνιάς με 7 β. Στις θέσεις 2-5 με 5.5 βαθμούς ισοβάθμησαν Γιάννης Νικολαϊδης, Βασίλ Σπάσοβ (Βουλγαρία), Γιώργος Μήτσης, Μαρτίν Πετρόβ (Βουλγαρία) -σύμφωνα με τα κριτήρια άρσης ισοβαθμίας 2ος ο Νικολαϊδης και 3ος ο Σπάσοβ. 6ος ο Σπύρος Καπνίσης με 4.5 βαθμούς, στις θέσεις 7-8 ο Κώστας Μουτούσης και ο Κρουμ Γκεοργκίεβ (Βουλγαρία) με 4 βαθμούς, 9ος ο Δημήτρης Λουτραγώτης με 2 βαθμούς, 10ος ο Μπεσαρίον Κετσουριάνι (Γεωργία) 1.5 βαθμό.

Το λινκ των chess-results με όλες τις συγκεντρωτικές πληροφορίες για το 1ο Κλειστό Τουρνουά Νόρμας GM & IM “ΣΟ Θωμάς Γεωργίου”

* Ολοκληρώθηκε με πολύ καλές εντυπώσεις και το 1ο Διεθνές Όπεν “ΣΟ Θωμάς Γεωργίου” όπου στον τελευταίο, 9ο γύρο, τα κυριότερα αποτελέσματα ήταν: Νικόλοβ – Κορνιώτης 0.5-0.5, Σταθόπουλος – Ιβάνοβ 0.5-0.5, Κοζουχάροβ – Μ. Γρηγοριάδης 1-0, Σπυρόπουλος – Κοτρώτσος 1-0, Δόρφανης – Ρούσης 0.5-0.5, Παπαδημητρίου – Δεληθανάσης 1-0.

Στην κατάταξη πρώτος αναδείχθηκε ο Βούλγαρος gm Μομτσίλ Νικόλοβ, που είχε και το μεγαλύτερο έλο ανάμεσα στους 48 παίκτες, με 7.5 βαθμούς. Δεύτερος ο im Σπας Κοζουχάροβ (Βουλγαρία) με 7 βαθμούς, τρίτος ο gm Μιχαήλ Ιβάνοφ (Ρωσία) με 6.5 βαθμούς. Τους ίδιους βαθμούς με τον Ιβάνοφ συγκέντρωσε και ο νεαρός σκακιστής Φίλιππος Κορνιώτης, τέταρτος με την άρση της ισοβαθμίας.
Πρώτη γυναίκα η Τσβέτα Γκαλούνοβα (Βουλγαρία) με 5.5 β., πρώτος βετεράνος άνω των 50 ο Λουκάς Παπαδημητρίου με 6 β., πρώτος έφηβος ο Νίκος Σπυρόπουλος με 6 β., πρώτο κορίτσι κάτω των 18 η Αντιγόνη Γεωργίτση με 4.5 β., πρώτος σκακιστής με έλο κάτω του 1800 ο Λεωνίδας Διαμαντόπουλος με 5 β.

Αναλυτικά η βαθμολογία στην κορυφή:
1. Νικόλοβ 7.5 β. 2. Κοζουχάροβ 7 β. 3-4. Ιβάνοφ, Κορνιώτης 6.5 β. 5-7. Σταθόπουλος, Σπυρόπουλος, Παπαδημητρίου 6 β. ….(48 παίκτες).

Το λινκ των chess-results με όλες τις συγκεντρωτικές πληροφορίες για το 1ο Διεθνές Όπεν “ΣΟ Θωμάς Γεωργίου”

Διαιτητές στα δύο τουρνουά ήταν η Έφη Ανδρικοπούλου και ο Πάρης Νικολαϊδης, που από τη θέση τους φρόντισαν την άψογη διεξαγωγή των αγώνων.

[huge_it_gallery id=”45″]

Παρτίδες από το Κλειστό Διεθνές Νόρμας GM & IM (το αρχείο pgn εδώ)


Παρτίδες από το Διεθνές Όπεν (το αρχείο pgn εδώ)


Φωτογραφίες από τις απονομές:

[huge_it_gallery id=”46″]