Διάλεξη Βασίλη Κοτρωνιά – A Sicilian Taimanov Repertoire

Έγινε χθες το απόγευμα στο Chess Square, η διάλεξη του γκρανμέτρ Βασίλη Κοτρωνιά. Ήταν η πρώτη παρουσίαση του πολυπρωταθλητή Ελλάδας και αθλητή του ΣΟ Θωμάς Γεωργίου, από ένα νέο κύκλο διαλέξεων που θα πραγματοποιηθεί τη φετινή χρονιά στο εντευκτήριό μας.

Ο Βασίλης Κοτρωνιάς, μας μίλησε για τη Σικελική Ταϊμάνοβ. Ανέλυσε διδακτικές παρτίδες του ανοίγματος, για όποιον επιθυμεί να το προσθέσει στο ρεπερτόριό του και ανέπτυξε τις ιδέες και τα πλάνα για τα μαύρα, προτείνοντας τις καλύτερες συνέχειες στις βασικές επιλογές του λευκού. Με απλό και κατανοητό τρόπο εστίασε στις κυριότερες θέσεις και κινήσεις – κλειδιά που πρέπει να θυμόμαστε για την επιτυχή εξέλιξη του ανοίγματος σε όλες τις βαριάντες. Μετά το τέλος της διάλεξης δόθηκε στους συμμετέχοντες υλικό 33 σελίδων, για περαιτέρω επεξεργασία και μελέτη.

Ευχαριστούμε πολύ τον Βασίλη Κοτρωνιά για την ωραία παρουσίαση και όλους εσάς που συμμετείχατε στην εκδήλωση. Σας περιμένουμε και στην επόμενη! Η δεύτερη διάλεξη του Βασίλη Κοτρωνιά θα γίνει τον επόμενο μήνα και θα ανακοινωθεί αργότερα από την ιστοσελίδα μας το θέμα και η ημερομηνία διεξαγωγής.